طلاق یک طرفه متعلق به زمانی است که زن و مرد تصمیم میگیرند به ادامه زندگی خود بنا بر دلایلی خاتمه دهند. برخی با طلاق توافقی زندگی خود را پایان میدهند و برخی دیگر از شرایط دیگر استفاده میکنند. فردی که دادخواست طلاق را ارائه میدهد اگر وکیل به همراه نداشته باشد، قطعاً با فرایند سختتری روبرو خواهد شد. ما در ادامه بیشتر در مورد طلاق به صورت یک طرفه با شما صحبت خواهیم کرد.
طلاق یک طرفه از جانب مرد
طبق قانون ۱۱۳۳ مرد بدون هیچ دلیلی این اختیار را دارد که همسر خود را طلاق دهد. زن میتواند با اعتراض خود تنها زمان حکم طلاق را به تأخیر بیندازد ولی حکم قطعی قطعاً با درخواست مرد اجرا خواهد شد. در طلاق یک طرفه از جانب مرد دفتر خانه تنها با گواهی عدم امکان سازش که دادگاه ارائه میدهد میتواند صیغه طلاق را جاری کند.
در مورد مراحل طلاق یک طرفه از طرف مرد در ابتدا مرد باید دادخواست معمولی را ارائه دهد. در مرحله بعدی دادخواست ثبت شده و هزینه دادرسی هم باید پرداخت گردد. سپس نوبت به دریافت گواهی عدم امکان سازش میرسد که با مشخص شدن مطالبات مالی زن گواهی صادر خواهد شد. به خاطر داشته باشد که این گواهی تنها 3 ماه اعتبار دارد. حقوق مالی زن کاملاً مورد رسیدگی قرار میگیرد. حتی اگر زن دچار روابط نامشروع باشد، باز هم مهریه به وی تعلق خواهد گرفت. تا پایان مدت عده مرد وظیفه دارد که نفقه زن را پرداخت کند.
طلاق یک طرفه از طرف زن
مراحل طلاق یک طرفه از طرف زن به این صورت است که زن در به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند تا دادخواست طلاق را تنظیم کند. سپس نوبت به گذراندن جلسات مشاوره قبل از طلاق میرسد. اگر زن حق طلاق و وکیلی مجرب داشته باشد تنها بعد از سپری شدن پروسه اداری باید در دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق حاضر شود که در این شرایط لازم نیست حتی در جلسات دادگاه حاضر شود.
اگر حق طلاق نداشته باشد، بعد از ثبت دادخواست باید مدارک لازم را ارائه دهد تا از دادگاه گواهی عدم سازش را دریافت کند. درخواست طلاق یک طرفه زوجه با در نظر گفتن نوع طلاق فرق میکند. زن بدون اجازه شوهر نمیتواند از او جدا شود، مگر اینکه با شوهر خود در این مورد به توافق برسد. یا اگر حق طلاق داشته باشد به راحتی میتواند طلاق بگیرد. در غیر این موارد باید به شروط ۱۲ گانه مندرج در عقدنامه متوسل شود که شرایط خاصی را برای زن ایجاد میکند.
➕ شرایط طلاق یک طرفه از طرف زن
شرایط طلاق یک طرفه از طرف زن آنچنان که فکر میکنید ساده نیست و به همین دلیل ما به صورت لیست وار در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
- مرد نفقه را پرداخت نکند. یعنی 6 ماه از عدم پرداخت نفقه گذشته باشد و زن بتواند آن را در دادگاه ثابت کند. مرد رفتاری داشته باشد که زندگی را برای زن سخت کرده باشد مانند فحاشی، کتک زدن، اعتیاد و…. .
- مرد به مرضی صعب العلاج مبتلا شده باشد و دیگر توان ادامه رابطه زناشویی را نداشته باشد.
- مرد جنون داشته باشد.
- مرد به شغلی وارد شده باشد که باعث پایین آمدن شأن و منزلت زن میشود و البته در دادگاه هم بتوان آن را ثابت کرد.
- مرد به 5 سال حبس محکوم شده باشد به گونه ای که اگر جریمه نقدی هم شده باشد ولی به دلیل عدم باز پرداخت به حبس 5 سال یا بیشتر محکوم شود.
- مرد اعتیاد داشته باشد به گونهای که ادامه زندگی را برای زن سخت کرده باشد.
- غیبت شوهر به 6 ماه متوالی بدون هیچ دلیلی.
- محکومیت قطعی به خاطر انجام کارهایی نظیر سرقت که در شأن و منزلت زن نیست.
- عقیم بودن مرد یا هرگونه مشکل جسمی که بچه دار شدن را برای زوجین ناممکن کرده باشد بعد از 5 سال.
- مفقود شدن شوهر که بعد از 6 ماهر هنوز خبری وی نیامده باشد با اینکه زن به دادگاه مراجعه کرده است.
- مرد مجدد ازدواج کند.
- مرد دو زن دارد و بنا بر تشخیص دادگاه نمیتواند عدالت را بین این دو برقرار کند.
مدارک لازم برای طلاق یک طرفه
برای طلاق به صورت یک طرقه شاید فکر کنید نیازی به وکیل نیست ولی صد درصد به وکیل نیاز خواهید داشت. وکیل طلاق یک طرفه میتواند شرایط طلاق را برای شما به خوبی شرح دهد و در مورد مدارک لازم برای طلاق یک طرفه هم اطلاعات کاملی را ارائه میدهد.
بدین ترتیب مدارکی که از طرف مرد و زن در طلاق یه صورت یک طرفه میتوانیم بیان کنیم شامل:
➕ مدارک لازم برای طلاق یک طرفه از طرف زن
- شناسنامه و کارت ملی
- سند ازدواج(در صورت مفقودی رونوشت آن کفایت میکند.)
- وکالتنامه وکیل پایه 1 دادگستری
- ارائه نتایج مشاورههای قبل از طلاق
- گواهی عدم بارداری
- گواهی پزشک قانونی دال بر باکره بودن
➕ مدارک لازم برای طلاق یک طرفه از طرف مرد
- گواهی عدم سازش
- تأییدیه حقوق مالی زن
- کارت ملی و شناسنامه
- سند ازدواج(در صورت مفقودی رونوشت آن کفایت میکند.)
- وکالتنامه وکیل
- ارائه نتایج مشاورههای قبل از طلاق
- گواهی پزشک قانونی مبنی بر دوشیزه بودن زن
طلاق یک طرفه چقدر طول میکشه
طلاق یک طرفه از طرف زن چقدر طول میکشد سؤالی است که بسیار پرسیده میشود و باید گفت طلاق اگر توافقی باشد که سریعتری طلاق از طرف زن است، بین 1 الی 3 ماه زمان خواهد برد. طلاق اگر با حق طلاق باشد 3 الی 5 ماه زمان میبرد. طلاق از طرف زن با توجه به شروط ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی باشد حدوداً بین 3 الی 1 سال زمان لازم خواهد داشت.
سؤال دیگر به صورت کلی مطرح میشود که طلاق یک طرفه چقدر طول میکشه که باید گفت مرد با ارائه گواهی عدم سازش به صورت قطعی باید 3 ماه در نظر بگیرد. به این دلیل که این گواهی تنها 6 ماه اعتبار دارد. اینکه زن به تصمیم طلاق اعتراض کند یا نه طلاق از طرف مرد طول خواهد کشید. اینکه مراحل دادگاه بدوی را هم در نظر بگیرید، روند طولانی در پیش خواهد بود. چیزی حدود 1 سال را باید در نظر گرفت که همه چیز به نظر زن بستگی دارد.
مشاوره قبل از طلاق یک طرفه
مشاوره قبل از طلاق یک طرفه را باید جدی گرفت؛ به این دلیل که فرد میانجی به صورت بیطرف در مشاوره قبل از طلاق یک طرفه شکافهای ارتباطی را پر میکند و اینگونه نیست که مشاوره همیشه به آشتی ختم شود. بلکه گاهی اوقات هدف پذیرفتن این است که هر رابطه مسیر خود را طی کرده و فرد سالمتر بتواند رو به جلو حرکت کند. در جلسات مشاوره طلاق یک طرفه زخمهای عاطفی التیام پیدا میکنند و ارتباطات سازندهتر هستند. نگرانی والدین بابت کودکان برطرف میشود؛ چرا که اگر کودکان درگیر این موضوع باشند رفاه آنها را باید در اولویت قرار داد و مشاور یک سری شیوهها را برای حمایت از فرزندان بیان میکند. مشاوره به این صورت است که مرزها تعیین شده و مکانیزمهای مقابله برای آینده را هم مورد بررسی قرار میدهند.
طلاق یک طرفه با وکالت طلاق چه مزایایی دارد؟
طلاق یک طرفه با وکالت طلاق دارای مزایای زیادی است. اولین مزیتی که میتوانیم بیان کنیم این است که وکیل به شما مشاوره حقوقی دقیقی میتواند ارائه کند و اینگونه مراحل قانونی را به درستی پشت سر خواهید گذاشت. با وجود شما با استرس و اضطراب کمتری ناشی از طلاق روبرو خواهید شد. اینگونه بیشتر روی مسائل شخص خود تمرکز خواهید داشت.
وکیل طلاق یک طرفه از حق و حقوق شما در برابر طرف مقابل به خوبی دفاع میکند و شما مطمئن خواهید بود که در فرایند طلاق شما هیچگونه مشکلی وجود ندارد. وکیلی که با تجربه باشد در حل اختلافات با طرف مقابل کمک میکند و اینگونه تنش و مشکلات کمتری در دادگاه به وجود خواهد آمد. وکلا به دلیل اینکه با قوانین آشنا هستند شما را هم با فرایند قانون طلاق به راحتی آشنا میکنند. وکیل این اختیار را دارد که داراییهای شما را حفظ کند و از تقسیم ناعادلانه جلوگیری به عمل آورد.
قیمت وکیل برای طلاق یک طرفه به تخصص و تجربه وی بستگی دارد. هرچقدر وکیل تجربه بالاتری داشته باشد، هزینه وکالت هم به مراتب افزایش خواهد یافت. میزان پیچیدگی پرونده طلاق شما هم روی هزینه وکالت به تأثیر نیست. برخی از وکلا هزینههای ثابتی برای برخی از خدمات خود دارند که باید این موضوع را هم در نظر بگیرید.
داوری در طلاق یک طرفه چگونه است؟
داوری در طلاق یک طرفه به این صورت است که زوجین باید داور خود را معرفی کرده و بعد از تایید توسط دادگاه وی وظیفه دارد لایحهای را تنظیم و به دادگاه ارائه دهد و اعلام کند که داوری را قبول کرده است، سپس در جلسات دادگاه حاضر شده و به رفع اختلافات موجود میپردازد و نتیجه را در زمان مقرر به قاضی اعلام میکند.
اگر زمانی که برای داور در طلاق یک طرفه در نظر گرفته شده است کافی نباشد، داور این حق را دارد تا از قاضی تقاضا کند و مهلت را تمدید کند. داور طی جلسات سازش نتیجهای که به دست میآورد را به دادگاه ارائه میدهد. در طلاقهای یک طرفه داوری الزامی است. معمولاً اولویت انتخاب داوری برای طلاق یک طرفه این است که خویشاوندان زن یا مرد به عنوان داور انتخاب شوند، اگر در بین خویشاوندان فردی وجود نداشته باشد که صلاحیت این کار را داشته باشد، دادگاه خود وظیفه انتخاب داور را بر عهده میگیرد.
در ابتدای کار دادگاه خانواده تاریخ دقیق را برای یادآوری مسئولیتها و عملکرد داور تنظیم میکند، سپس داور جلسه برگزار میکند تا مشکلات و اختلافات را حل و فصل کند؛ همچنان که زن یا شوهر هر کدام در جلسه حاضر نشوند باز هم دلیلی برای تشکیل نشدن جلسه وجود ندارد. داور نظر خود را در زمان مقرر به دادگاه ارائه میدهد.
سخن پایانی
در مورد اینکه طلاق یک طرفه چیست؟ زن و مرد چه شرایطی را متحمل میشوند و چه مدارکی لازم است با شما صحبت کردیم. در طلاقهای یک طرفه چنانچه مرد یا زن مایل به ادامه زندگی نباشند، میتوانند با سپری کردن فرایندی حقوقی از یکدیگر جدا شوند که در این بین، داشتن وکیل طلاق یک طرفه بسیار موضوع حائز اهمیتی است. خانم صدق آمیز به عنوان وکیل طلاق خانواده جزء باسابقه ترینها در این حوزه است. شما برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید از طریق این مجموعه با وی در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید