شرایط و مراحل طلاق توافقی در بارداری ✨

 مدارک، شرایط و مراحل طلاق توافقی در بارداری

طلاق توافقی در بارداری زمانی اتفاق می‌افتد که زن و شوهر با همه تلاش‌هایی که انجام می‌دهند حتی با وجود جنین در رحم مادر چاره‌ای جز طلاق پیدا نمی‌کنند و ناگزیر به جدایی می‌شوند. اگرچه طلاق از تلخ‌ترین اتفاقات زندگی زوج‌ها محسوب می‌شود اما عدم تحمل و تفاهم بین آنها سبب می‌شود با مراجعه به دادگاه خانواده به زندگی زناشویی خاتمه دهند. برای این کار ابتدا باید درخواست طلاق دهند و سپس مراحل بعد طی می‌شود. ما در این مطلب قصد داریم هر آنچه که مربوط به طلاق توافقی در زمان بارداری زن می‌شود را بررسی کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید.‌

آیا زن باردار را می توان طلاق داد؟

آیا تو بارداری میشه طلاق گرفت؟ شاید برای شما هم  عجیب باشد که بدانید طلاق زنی که باردار است  چه از نظر شرعی و چه قانونی امکان‌پذیر است؛ بنابراین اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد یا از طرف زن یا طلاق توافقی منعی وجود ندارد. حتی اگر زن باردار هم باشد، می‌توانند با مراجعه به دادگاه خانواده، موفق به گرفتن حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش شوند. ولی  آزمایش عدم بارداری در طلاق توافقی الزامی است.

 

آیا زن باردار را می توان طلاق داد؟

 

به این صورت درخواست طلاق و جدایی از زن باردار با درخواست طلاق در زمانی که زن باردار نباشد تفاوت چندانی ندارد و فقط  در مدت زمان نگهداری عده زن تفاوت دارد؛ چرا که زن باردار باید بر طبق قانون حمایت از خانواده و مواردی که شرع اسلامی آنها را مقرر کرده است تا زمان زایمان، عده را نگه دارد.

 

بیشتر بدانید: شرایط و مراحل طلاق توافقی چیست؟

 

طلاق توافقی در دوران بارداری چگونه است؟

گاهی اوقات زوج‌ها با هم مشکلاتی دارند و با کش و قوس‌های فراوان تصمیم به جدایی آن هم از نوع توافقی می‌گیرند. در این نوع طلاق، زوجها بر سر مسائلی که برای آنها مهم است به توافق می‌رسند و برای اینکه جلوی مشکلات احتمالی آینده را بگیرند، درخواست خود را ثبت می‌کنند. توافقاتی که بین زن و مرد انجام می‌گیرد به حضانت فرزند، مهریه و… مربوط می‌شود.

زو‌جهایی که متقاضی طلاق توافقی هستند می‌توانند مستقیماً به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند یا دادخواست خود را تقدیم دادگاه خانواده کرده تا دادگاه خانواده آنها را به مرکز مشاوره خانواده راهنمایی کند. در هر صورت تصمیم نهایی در اجرای حکم طلاق درصورتی که متقاضی از طلاق منصرف نمی‌شود به عهده دادگاه خانواده است.

 

طلاق توافقی در دوران بارداری چگونه است؟

 

در حالت معمول برای جاری شدن حکم طلاق، گواهی تست بارداری نیاز است؛ اما اگر زن و شوهر در مورد باردار بودن زن توافق داشته باشند به تست بارداری در طلاق توافقی نیازی ندارند. در نهایت در دادگاه، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود و به هدایت زوجین برای ثبت طلاق در دفترخانه می‌پردازد. بنابراین چه زن باردار باشد و چه نباشد می‌تواند با طلاق توافقی از مرد جدا شود؛ تنها کافی است توافقاتی مانند هزینه درمان و بیمارستان و ..‌. انجام گیرد که این هزینه‌ها به عهده مرد باشد.

 

بیشتر بدانید: طلاق یک طرفه چیست و چه شرایطی لازم است؟

 

 طلاق زن حامله از سوی مرد

برطبق فقه اسلامی و قانون، حق طلاق با مرد است و هر زمانی که اراده کند می‌تواند گواهی عدم امکان سازش همسر را بگیرد و او را طلاق دهد. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون، با مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» به این ترتیب حتی با وجود باردار بودن زن می‌توان او را طلاق داد؛ ولی باید پرداخت حقوق مالی زن  باردار به او انجام شود. زن  مطلقه هم موظف است در ایام بارداری عده را نگه دارد و نمی‌تواند تا زمان زایمان ازدواج کند.

درخواست طلاق از طرف زن باردار

همان‌گونه که ممکن است مرد بنا به دلایلی زن باردار را طلاق دهد، زن باردار هم می‌تواند با ارائه دلایل محکمه پسند درخواست طلاق دهد و اثبات کند. در طلاقی که به درخواست زن باردار رخ می‌دهد باید دلایلی نظیر غیبت شوهر، انزجار از مرد، اعتیاد مرد، غیبت شوهر بیش از چهار سال، عسروحرج یا پرداخت نکردن نفقه مرد به همسرش اثبات شود.‌ البته تفاوتی بین زن باردار و غیر باردار در این زمینه وجود ندارد. تنها نکته پراهمیت در  این مورد این است که دلایلی که زن ارائه کرده است از سوی محکمه پذیرفته شود و دادگاه حکم طلاق را جاری کند. البته این فرایند طولانی و وقتگیر و بسیار دشوار است‌.

شرایط طلاق توافقی در دوران بارداری

درخواست طلاق می‌تواند از طرف مرد یا زن  صورت گیرد؛ اما شرایط طلاق توافقی در دوران بارداری به این صورت است که زوج و زوجه باهم درخواست طلاق می‌دهند. بعد از دادخواست طلاق، زوجین را به مراکز مشاوره ارجاع می‌دهند. اگر مشاوره و ارجاع به داوری فایده نداشت و زوجین اصرار به طلاق داشته باشند، تصمیم با دادگاه بوده و دادگاه، گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر کرده و آنها را برای ثبت طلاق در دفترخانه راهنمایی می‌کند. اما برای ثبت طلاق در دفترخانه لازم است گواهی عدم بارداری در طلاق توافقی ارائه شود.

 

شرایط طلاق توافقی در دوران بارداری

 

بنابراین در طلاق توافقی زن باردار و شوهری که درخواست طلاق می‌دهد در مورد حضانت فرزند، پرداخت هزینه زایمان و نفقه زن با همفکری هم تصمیم می‌گیرند.‌ در مورد شرایط  طلاق توافقی در بارداری در  قانون حمایت خانواده آمده است:

  • حضانت فرزندی که بعد از طلاق به دنیا می‌آید تا ۷ سالگی را مادر برعهده می‌گیرد ولی هزینه‌های وی را باید پدر پرداخت کند‌. اگر مادر در زمان طلاق سرپرستی فرزند خود را به پدرش بسپارد حضانت و تامین هزینه‌های فرزند را پدر تقبل می‌کند.
  • براساس قانون، حضانت فرزند چه دختر چه پسر بعد از ۷ سالگی تا زمان بلوغ با پدر است. سن بلوغ در دختران ۹ سالگی و برای پسران ۱۵ سالگی است.
  • اگر فرزندی که بعد از طلاق به دنیا بیاید پدر نداشته باشد و پدر مفقود یا فوت شده باشد باید مسئولیت پرداخت نفقه و سرپرستی فرزند را جد پدری برعهده بگیرد.
  • در مورد نفقه که تامین نیازهای متعارف زن که شامل خوراک، پوشاک، مسکن و … می‌شود بعد از ازدواج بر عهده مرد است. بعد از قطع رابطه این مسئولیت از مرد گرفته می‌شود؛ اما تا پایان وضع حمل زن، مرد وظیفه دارد هزینه زن را تامین کند. بعد از زایمان و پرداخت هزینه وضع حمل زن، مرد وظیفه‌ای در قبال زن ندارد ولی تامین هزینه فرزند به عهده پدر است.

 

بیشتر بدانید: طلاق بائن چیست؟

 

آثار طلاق زن در بارداری

طلاق زن در بارداری آثاری برجای می‌گذارد که در زیر آورده می‌شود:

  • بر اساس ماده ۳۱ قانون حمایت از خانواده، به دلیل آثاری که طلاق در هنگام بارداری زن برجای می‌گذارد، دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ملزم شده‌اند تا گواهی باردار بودن یا نبودن زن را نشان دهند. پس از آثار و نتایج طلاق در هنگام بارداری این است که میزان عده، نفقه و حضانت فرزندان متفاوت است.
  • وضعیت حضانت و ملاقات فرزند براساس توافقی که بین زن و مرد صورت می‌گیرد تعیین می‎شود.
  • در این نوع طلاق می‌توان در حقوق مالی و به دست آوردن حضانت فرزند توسط زن توافق کرد.
  • حقوق مالی زن مطابق توافق دو طرف مشخص خواهد شد.

عده طلاق در دوران بارداری

در قانون مدنی در مورد عده طلاق در دوران بارداری مواردی بیان شده است. عده به مدت زمانی که زن حق ندارد با فرد دیگری ازدواج کند می‌گویند. او در صورتی که قصد ازدواج داشته باشد باید صبر کند مهلت عده تمام شود. بر طبق ماده 1150 قانون مدنی: 《عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند.》  وجود عده به این دلیل اهمیت دارد که اگر زن بلافاصله بعد از طلاق ازدواج کند و باردار شود، در اینکه نسب و پدر بچه چه کسی است شک و شبهه پدید می‌آید.

 

عده طلاق در دوران بارداری

 

بر طبق ماده 1153 قانون مدنی «عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضاء آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است.» بنابراین عده طلاق زن باردار بر اساس قانون تا زمان زایمان او است. اگر زمان زایمان کمتر یا بیشتر از سه ماه طول بکشد فرقی ندارد. در هر صورت زن باردار لازم است در این مدت و تا زایمان عده نگه دارد.‌ این مدت برای زنان باردار ممکن است چند هفته تا چند ماه باشد.

در مورد عده وفات زن باردار ماده 1154 در قانون مدنی گفته شده است که عده وفات باید تا زمان وضع حمل باشد و در مدت عده باید به او نفقه پرداخت شود. در حالیکه اگر زن باردار نباشد باید چهار ماه و ده روز تا ازدواج  بعدی صبر کند. مطابق ماده 1154 قانون مدنی:《عده وفات، چه در دایم و چه در منقطع، در هر حال چهارماه و ده روز است، مگر اینکه زن حامل باشد که در این صورت عده وفات تا موقع وضع حمل است، مشروط بر اینکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از چهارماه و ده روز بیشتر باشد والا مدت عده همان چهارماه و ده روز خواهد بود.》

مدارک مورد نیاز برای دادخواست

برای دادخواست طلاق توافقی در دوران بارداری به مدارک زیر نیاز  است:

  • اصل سند ازدواج یا رونوشت آن
  • اصل کارت ملی
  • توافق نامه بین دو طرف که در آن توافقات طرفین در خصوص نفقه،حضانت، ملاقات، مهریه و حقوق مالی دیگر زن مشخص شده است.
  • گواهی مرکز مشاوره که حکایت از عدم انصراف از طلاق دارد.
  • گواهی ثبت در سامانه خدمات الکترونیک قضایی
  • گواهی پزشک مبنی بر باردار بودن زن

 

بیشتر بدانید: معرفی بهترین وکیل طلاق غیر توافقی

 

 خانم فاطمه صدق آمیز بهترین وکیل طلاق خانواده

متاسفانه امروزه با تغییر و تحولاتی که صورت گرفته است در حال گذر از جامعه سنتی به صنعتی هستیم و تغییراتی را احساس می‌کنیم. تعداد ازدواج‌هایی که به  طلاق‌ می‌انجامد نسبت به گذشته افزایش چشمگیری دارد. از آنجا که همزمان با تغییر و تحولات جامعه، قوانین نیز تغییراتی پیدا کرده‌اند وجود یک وکیل طلاق خانواده می‌تواند کمک بزرگی به موکلان باشد.

خانم فاطمه صدق آمیز یکی از وکلای برجسته و موفق در این زمینه هستند و می‌توانند به افرادی که در زمینه حقوقی به مشاوره نیاز دارند کمک کنند. خانم‌های بارداری که بنا به دلایلی قصد جدایی از همسرشان را دارند با وکیل خانم راحت‌تر هستند؛ بنابراین اگر شما هم با تمام تلاش‌هایی که کرده‌اید نمی‌توانید با همسرتان کنار بیایید و قصد طلاق توافقی در بارداری را دارید می‌توانید با خانم صدق آمیز ارتباط بگیرید تا از فضای شلوغ و پرازدحام دادگاه و پیچیدگی امور حقوقی در امان بمانید. ایشان با ریزبینی زنانه و  تبحر و مهارت بالای خود در پیگیری روند پرونده کمکتان خواهند کرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *