طلاق توافقی بدون وکیل که نسبت به سایر انواع طلاقها روندی سریعتر را در پیش دارد. یکی از روشهای جدایی است که در آن زوجین به صورت مشترک تصمیم به پایان زندگی مشترک خود میگیرند. بسیاری از افراد ممکن است به دنبال انجام این فرایند بدون وکیل باشند. در این مقاله، به بررسی مراحل طلاق توافقی بدون وکیل، هزینه طلاق توافقی بدون وکیل و سایر جزئیات مهم خواهیم پرداخت. پس اگر قصد دارید بدون اینکه هزینه وکیل طلاق را بپردازید، در راستای جدایی اقدام کنید تا پایان این مطلب همراهمان باشید.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل برای افرادی که در خصوص مسائل حقوقی تجربهی چندانی ندارند ممکن است سخت و طولانی باشد. اگر قصد داشته باشید بدون حضور وکیل، کار خود را انجام دهید باید دارای اطلاعات کافی در خصوص مراحل طلاق توافقی باشید. در غیر این صورت انجام روند طلاق همانطور که اشاره شد ممکن است فرد را با پیچیدگیهایی در روند پرونده روبرو کند.
همین موضوع باعث میشود برخلاف زوجینی که برای طلاق توافقی از وکیل کمک میگیرند و در مدت زمان کوتاهی کار آنها به اتمام میرسد کار طولانی تر خواهد شد؛ بنابراین پیشنهاد میشود برای این که کار شما سریعتر از آنچه تصورش را دارید پیش رود، از وکلایی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند کمک بگیرید.
افراد متخصصی مانند خانم فاطمه صدق آمیز، وکیل طلاق خانواده، میتواند در این زمینه کمکهای لازم را به افراد ارائه دهد. اما در هر صورت اگر زوجین قصد داشته باشند طلاق توافقی خود را بدون کمک از وکیل انجام دهند لازم است مراحل زیر را طی کنند. مراحل درخواست طلاق توافقی بدون وکیل شامل چند مرحله ساده است:
➕ توافق بر شرایط و تهیه مدارک
در ابتدا زوجین باید بر روی شرایط جدایی، مانند نفقه، اجرتالمثل، حضانت فرزندان و تقسیم اموال به توافق برسند و مدارکی نظیر شناسنامه، کارت ملی، و سند ازدواج باید جمعآوری شوند.
بیشتر بدانید: هزینه وکیل خانواده برای طلاق چقدر است؟
➕ ثبت دادخواست در سامانه ثنا
مرحلهی دیگر پس از توافق زوجین ثبت دادخواست در سامانه ثنا است. دادخواست طلاق توافقی بدون وکیل باید به صورت دقیق و کامل تنظیم شود. این سامانه به منظور پیگیری ابلاغیهها و دادخواستهایی که از طرف افراد در آن ثبت میشود ایجاد شده است. لازم است افراد دقت کنند ثبت درخواست در سامانه ثنا اجباری است و زوجین باید در این سامانه ثبت نام کنند و برای این مرحله لازم نیست که به دادگاه مراجعه داشته باشند. ابلاغیهها از طریق همین سامانه یا به صورت پیامک به طرفین ارسال خواهد شد.
➕ ثبت نام در سامانه تصمیم
یکی دیگر از مراحل درخواست طلاق این است که به منظور صدور گواهی عدم امکان سازش باید زوجین در جلسات مشاوره و غربالگری بهزیستی شرکت کنند. به همین دلیل باید در سامانه تصمیم که با این هدف طراحی شده است ثبت نام نمایند. پس از ثبت نام، جلسات برای طرفین مشخص میشود و تاریخ آنها به آن ها اعلام خواهد شد. از آنجایی که اشخاصی که در این سامانه ثبت نام میکنند و باید در این جلسات حضور پیدا کنند معمولاً بسیار زیاد هستند، در مواقعی ممکن است زمان نوبت و مشاوره دادن به طرفین چندین ماه طول بکشد. بعد از رسیدن نوبت مشاوره، لازم است افراد شش جلسه در آنها شرکت داشته باشند و این جلسات معمولاً هر ده روز یک بار برگزار خواهد شد.
➕ ثبت دادخواست طلاق توافقی
مرحلهی دیگر طلاق توافقی بدون وکیل مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست طلاق است. تنظیم این دادخواست نیز از طریق سامانه ثنا صورت خواهد گرفت.
➕ مراجعه به دادگاه
پس از تنظیم دادخواست، زوجین باید به دادگاه مراجعه کنند تا درخواست خود را ارائه دهند. جلسات بر اساس تاریخی که به آنها اعلام میشود برگزار خواهد شد که به طور معمول زمان هر جلسه از طریق پیامک به طرفین اطلاع رسانی میشود. در طلاق توافقی بدون وکیل، زن و مرد باید توافق خود را در خصوص طلاق به قاضی اعلام کنند و قاضی نیز بر اساس توافقاتی که افراد مطرح کردهاند، به شرایط آنها رسیدگی خواهد کرد. در برخی موارد، دادگاه ممکن است جلسه مشاورهای برای بررسی وضعیت زوجین برگزار کند.
بیشتر بدانید: طلاق یک طرفه چیست و چه شرایط لازم است؟
➕ صادر شدن رأی گواهی عدم امکان سازش
در نهایت، پس از بررسی و تأیید شرایط، در این مرحله نتایج جلسات مشاوره و بررسیهای قاضی پرونده باعث خواهد شد که گواهی عدم امکان سازش میان زوجین صادر شود.
➕ اجرای صیغه طلاق
در ارتباط با روند طلاق باید به این موضوع دقت داشت که گواهی عدم امکان سازش فقط ۳ ماه اعتبار دارد؛ یعنی طی این سه ماه طرفین میتوانند برای ثبت طلاق به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند. این مراجعه به دفتر ثبت طلاق با این هدف است که صیغهی طلاق جاری و شناسنامههای زن و مرد مهر زده شود.
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل
هزینه طلاق توافقی بدون وکیل معمولاً کمتر از هزینههای مربوط به طلاق با وکیل است. هزینهها شامل:
- هزینه دادرسی
- هزینه های مربوط به تهیه مدارک
- هزینه های مشاوره (در صورت نیاز)
با این حال، توجه داشته باشید که ممکن است برخی هزینه ها به دلیل عدم آگاهی در فرایند قانونی ایجاد شود.
مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل
سؤالی که برای افراد زیادی پیش میاید این است که طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟ مدت زمان این نوع طلاق بستگی به شرایط خاص هر پرونده دارد، اما معمولاً بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد. اگر همه مدارک کامل باشد و زوجین به توافق رسیده باشند، فرایند سریعتر خواهد بود.
بیشتر بدانید: شرایط و مراحل طلاق توافقی چیست؟
✔ مدارک لازم برای طلاق توافقی بدون وکیل
برای اینکه تمام مراحل طلاق توافقی بدون وکیل به درستی انجام بگیرد، لازم است تمامی مدارک زوجین کامل باشد. این مدارک شامل اصل و کپی شناسنامه زوجین، اصل و کپی کارت ملی زوجین، گواهی بکارت خانم در صورتی که طی دوران عقد قصد طلاق داشته باشد، گواهی عدم بارداری، سند ازدواج و همچنین برگه نتایج شرکت در جلسه مشاوره جهت صدور گواهی عدم امکان سازش است.
روند طلاق توافقی بدون وکیل
جزئیات روند طلاق توافقی بدون وکیل به صورت خلاصه به شرح زیر است:
- توافق بر شرایط: ابتدا زوجین باید بر روی شرایط جدایی به توافق برسند.
- تنظیم دادخواست: سپس دادخواست را تنظیم کرده و مدارک لازم را آماده میکنند.
- مراجعه به دادگاه: پس از ارائه دادخواست، دادگاه جلسهای برای بررسی شرایط برگزار میکند.
- صدور حکم: در نهایت، اگر همه چیز مرتب باشد، حکم طلاق صادر میشود.
برای انجام روند جدایی، زوجین باید بر روی تمامی شرایط جدایی توافق کنند. مدارک لازم را تهیه کنند. سپس به دادگاه مراجعه کنند و درخواست خود را ارائه دهند.
سخن پایانی
طلاق توافقی بدون وکیل میتواند یک گزینه مناسب برای زوجینی باشد که به صورت مسالمتآمیز تصمیم به جدایی دارند. با این حال، توصیه میشود قبل از اقدام، با یک وکیل متخصص مشورت کنید تا از تمامی جوانب حقوقی مطلع شوید. خانم فاطمه صدق آمیز، وکیل طلاق خانواده، میتواند در این زمینه کمکهای لازم را ارائه دهد و شما را در مسیر صحیح هدایت کند.
دیدگاهتان را بنویسید