امروزه ثبت یکی از شاخص های امنیت و موفقیت کسب و کارها به شمار می آید . ثبت نام رسمی و علامت تجاری و همچنین ثبت شکل ظاهری و ویژگی های محصولات ، باعث جلوگیری از کپی برداری و سرقت موفقیت کسب و کارها می شود .
با تجربه بیش از ۳۰ سال در امور ثبتی و حقوقی و با بهره گیری از بهترین کارشناسان این زمینه از جمله دکتر دریایی معاون سابق اداره مالکیت فکری بعنوان کارشناس ارشد امور ثبتی ، بهترین انتخاب برای ثبت نام و علائم تجاری شماست .
هر سرمایه گذاری که قصد تاسیس شرکت یا راه اندازی کسب و کاری را دارد، می بایست بر اساس قوانین و مقررات ثبت شرکت، اقدام نماید.
در این صورت، ثبت شرکت آن ها چه در داخل و چه در خارج از کشورشان، بصورت رسمی انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که قوانین و مقررات ثبت شرکت در هر کشوری متفاوت از دیگری می باشد.
همچنین، انتخاب نوع ثبت شرکت به نوع کسب و کار، اهداف، نوع استراتژی ها و تعداد اعضاء شرکت بستگی دارد. از انواع مختلف ثبت شرکت می توان به شرکت های سهامی عام، سهامی خاص، مسئولیت محدود، دانش بنیان، تعاونی، تضامنی، مختلط و سرمایه اشاره کرد.
رایج ترین و پرطرفدار ترین انواع ثبت شرکت در اکثر کشورهای دنیا نظیر ایران، شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود هستند که بیش از ۹۸ درصد شرکت های ثبت شده را تشکیل می دهند.
در این مطلب، ما قصد داریم تا علاوه بر یک توضیح کلی درباره ثبت شرکت، به شرح انواع ثبت شرکت، مدارک مورد نیاز و مراحل آن بصورت کامل بپردازیم
زمانی یک شرکت مورد توجه عموم مردم قرار گرفته و از رقبای خود تفکیک می گردد که با نام یا علامتی تجاری به آن ها معرفی شود. برند (نام تجاری) هویت یک شرکت محسوب شده که در معرفی محصولات و خدمات آن نقش بسیار مهمی را ایفا مینماید. همچنین، برندها به شرکت ها کمک کرده تا نام، محصولات و خدمات آن ها دائما در ذهن مخاطبین تداعی گردد.
در این مطلب، ابتدا به معرفی کامل برند و دلایل ثبت آن پرداخته و سپس، قوانین، مدارک مورد نیاز، مراحل ثبت برند را به شما عزیزان توضیح خواهیم داد. در آخر نیز به ثبت برند در خارج از کشور و طبقه بندی بین المللی آن اشاره خواهیم کرد.
هر شخص یا شرکتی جهت راه اندازی کسب و کار خود، موظف است تا برای اخذ کد اقتصادی خود اقدام نماید. با دریافت کد یا شماره اقتصادی، اشخاص و شرکت ها توسط اداره مالیات شناسایی و فعالیت های اقتصادی آن ها برای اداره مربوطه شفاف خواهند شد. همچنین، اشخاص حقیقی و حقوقی به کمک این کد، فعالیت های خود را در چهارچوب قانون انجام داده و میتوانند مالیات عادلانه ای را پرداخت نمایند.
در این مطلب، ما سعی داریم تا علاوه بر یک تعریف جامع درباره کد اقتصادی، به توضیح کامل مزایا، مدارک مورد نیاز و مراحل اخذ این کد نیز بپردازیم.
کد اقتصادی چیست؟
________________________________________
کد یا شماره اقتصادی یک عدد ۱۲ رقمی است که برای شناسایی اشخاص و شرکت ها در اداره مالیات و بررسی عملکرد آن ها در بخش های مختلف (فروش، عقد قرارداد و ارائه خدمات)، بکار می روند. مطابق با قوانین مالیاتی، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی برای تولید هر گونه کالا یا خدمت، موظف به دریافت این کد بوده تا تمام فعالیت های آن ها در چهارچوب قانون انجام شوند.
اخذ کد اقتصادی به فعالان تجاری کمک کرده تا با نظارت بر فعالیت های اقتصادی آن ها، توسط دولت حمایت شوند. همچنین، این شماره برای اشخاص حقوقی و حقیقی، مانند یک مجوز کسب و کار است که می تواند فضای رقابتی سالمی را برای آن ها ایجاد کند.
هر شرکتی پس از ثبت و انتشار آگهی در روزنامه رسمی، باید برای اخذ کد اقتصادی حتما اقدام نماید. جهت انجام این کار، ابتدا باید به اداره مالیات و دارایی مراجعه کرده و سپس، برای شرکت، تشکیل پرونده داد.
در صورتی که شرکتی برای دریافت شماره اقتصادی خود اقدام نکند، علاوه بر جریمه شدن، اجازه امضای هیچ گونه قرارداد و تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مربوطه نخواهد داشت.
بعد از ثبت یک شرکت ممکن است لزوم تغییرات شرکت برخی از موارد ثبت شده پیش بیاید. مواردی چون تغییر در آدرس شرکت، تغییر موضوع فعالیت شرکت، تغییر نام، افزایش یا کاهش سرمایه، جابجایی سمتهای اعضای هیات مدیره، خروج برخی از اعضای هیات مدیره و ورود اعضای جدید ، فوت برخی از اعضای هیات مدیره و جایگزینی با اعضای جدید، انتقال و جابجایی سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود و انتقال و جابجایی سهام در شرکت سهامی خاص و … از جمله این تغییرات هستند.
جهت انجام هر کدام از تغییرات شرکت ها مذکور می بایست صورتجلسه ای جداگانه و خاص همان نوع تغییر تنظیم و ثبت صورتجلسه انجام شود. هر اشتباهی ولو کوچک در تنظیم این صورتجلسات ممکن است موجب وارد شدن خسارات مالی و حقوقی به شرکت و اعضای هیات مدیره گردد، بنابراین توصیه می گردد تنظیم و ثبت صورتجلسات به وکیل متخصص ارجاع گردد.
شرکتی که به ثبت می رسد، دارای مشخصاتی از قبیل آدرس، نام شرکت ، نام شرکا ، میزان سهام ، هیئت مدیره ، حق امضاء و ….. می باشد که تمامی این مشخصات در اساسنامه شرکت ذکر شده است. گاهی به دلایلی اجباری یا اختیاری برخی از این مشخصات بعد از ثبت شرکت نیاز به تغییر دارند. تغییرات شرکت ها با تنظیم و ثبت صورتجلسه تغییرات امکان پذیر است.گاهی برای برخی از تغییرات بیش از یک صورتجلسه لازم می باشد.
برای تغییرات شرکت ها باید حتما در هیئت مدیره تصمیم گیری شود و پس از آن برای این تغییرات الزاما مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده با توجه به نوع تغییر تشکیل و با رای اکثریت این تغییرات مشخص و اعمال می گردد.
نکته مهمی که وجود دارد این است که تغییرات شرکت ها حتما و حتما باید سریعا به ثبت قانونی برسند و در اداره ثبت شرکتها ثبت و در روزنامه رسمی آگهی شوند. در غیر این صورت انجام تغییرات شرکت غیر قانونی بوده و هیچ گونه رسمیتی نداشته و مورد تایید اداره ثبت شرکتها نمی باشد.
تشکیل مجمع عمومی عادی یا فوق العاده فقط با حضور کلیه سهامداران و شرکا امکان پذیر و رسمیت دارد، مگر اینکه برای همه ی اعضای شرکا آگهی دعوت ارسال شود در این صورت با حضور اکثریت سهامداران نیز امکان تشکیل مجمع وجود دارد.
تفاوت مجمع عمومی عادی با مجمع عمومی فوق العاده در چیست؟
مجمع عمومی عادی در 4 ماه اول دوره سال مالی تشکیل در حالی که مجمع عمومی فوق العاده در بقیه ماه های سال مالی تشکیل می شود.
برخی از تغییرات همچون تغییر در افزایش و کاهش سرمایه ، تغییر نام شرکت ، تغییر موضوع شرکت، انحلال شرکت، تبدیل سهام بی نام به با نام یا بالعکس، افزایش و کاهش تعداد مدیران شرکت ، تغییر داندگان حق امضاء و…. در مجمع عمومی فوق العاده تصمیم گیری و اجرا می شوند. ولی برخی از تغییرات خاص فقط و فقط در مجمع عمومی عادی امکان تصمیم گیری و تغییر آنها وجود دارد. مانند انتخاب روزنامه کثیر الانتشار ، تعیین اعضا هیئت مدیره ( اصلی باسد یا علی البدل ) ، تعیین بازرسین، تعیین پاداش مدیران و …..
اختراع، به ابتکار و ایده جدیدی گفته می شود که در قالب یک پروسه یا کالای صنعتی ارائه می گردد. ثبت اختراعات به پرورش خلاقیت و ایده پردازی افراد کمک کرده و می تواند باعث رشد و پیشرفت کشورها در صنایع مختلف شود.
ثبت اختراع چیست؟
اختراع، به طرحی گفته می شود که در آن، یک کالا، ابزار و یا وسیله جدیدی برای اولین بار، در صنایع مختلف از جمله بازرگانی، خودرو سازی و یا کشاورزی ساخته می شود. تعریف سازمان جهانی مالکیت معنوی از اختراع به این صورت است که اختراع به کالا یا پروسه نوینی می گویند که برای اولین بار، جهت انجام یک فعالیت و یا رفع مساله ای خاص به کمک راه حلی فنی، ارائه می گردد.
گواهینامه حق امتیاز و یا حق ثبت اختراع، به گواهی ای گفته می شود که از طرف دولت کشور مورد تقاضا، به مخترع یا نماینده قانونی او اهدا می شود. این گواهینامه شامل ۳ معیار جدید، مبتکرانه (نوآورانه) و کاربردی بودن بوده و دارنده آن می تواند بصورت انحصاری از اختراع ثبت شده خود استفاده نماید.
بطور کلی، تمامی اختراعات به دو روش زیر ثبت می شوند که در ادامه، به توضیح آن ها خواهیم پرداخت:
در این روش، اگر ادعای مخترع صحت کافی و شرایط اصلی ثبت (جدید و مبتکرانه بودن و دارای کاربرد صنعتی) را داشته باشد، اختراع او به ثبت خواهد رسید. در ایران، تمام اختراعات به روش اعلامی ثبت می شوند.
در این روش، به منظور بررسی صحت ادعای مخترع، اختراع از طریق انجام تحقیقات طولانی، بطور کامل مورد ارزیابی قرار می گیرد. در روش تحقیقی، از اختراعات پیش از ثبت، بصورت کاملا محرمانه نگهداری می شود.
بله،با اینکه در دعاوی کیفری می توان بر روی هر برگه ای شکایت را تنظیم نمود ، در مورد دعاوی حقوقی درخواست رسیدگی الزاما با تقدیم دادخواست صورت می پذیرد.
اگر خوانده مجهول المکان باید باید مراحلی همچون آگهی در روزنامه کثیر الانتشار طی شود. در این آگهی باید وقت رسیدگی به خواننده اعلام شود که بعد از آن رای غیابی صادر میشود.
دادخواست میتواند توسط خود فرد خواهان و یا وکیل او تنظیم شود.
ضمایم یا پیوست های دادخواست به اسناد و مدارکی گفته می شود که در انتهای دادخواست اضافه می شوند و همراه با برگه دادخواست به مرجع رسیدگی کننده تحویل داده می شود.
ضمایم یا پیوست های دادخواست به اسناد و مدارکی گفته می شود که در انتهای دادخواست اضافه می شوند و همراه با برگه دادخواست به مرجع رسیدگی کننده تحویل داده می شود.
دادخواست برای دعاوی ترافعی (برای حل و رفع یک مرافعه) است.
در صورتی که درخواست برای دعاوی غیر ترافعی است.
دادخواست باید در فرم مخصوصی نوشته شود ولی در درخواست چنین نیست.