یک ماکت چوبی خانه در دست یک مرد

نکات قانونی اجاره ملک به اتباع افغانی برای ایرانیان

نیاز به مسکن یکی از مهم‌ترین نیازهای اتباعی است که با اهداف مختلف در ایران زندگی می‌کنند. قانون کشور ما نکاتی را برای فروش ملک یا اجاره ملک به اتباع افغانی و خارجی در نظر گرفته است که مالکین باید در چارچوب این قوانین و نکات عمل کند‌. در واقع یک مالک با علم بر نکات قانونی اجاره ملک به اتباع و در نظر گرفتن شرایط ویژه اجاره ملک اقدام به اجاره دادن ملک خود کنند. در ادامه می‌خواهیم قوانین و مقرراتی که از بروز مسائل حقوقی مربوط به اجاره دادن ملک به افراد اتباع جلوگیری می‌کنند را بررسی کنیم. در صورتی که درگیر مسائل حقوقی اجاره دادن ملک به افغانی شده‌اید، می‌توانید از خدمات بهترین وکیل ملکی حقوقی استفاده کنید.

نکات قانونی اجاره ملک به اتباع افغانی برای ایرانیان

مطابق با لایحه اجاره و استملاک اتباع و دولت‌های خارجی در جمهوری اسلامی ایران شرایطی برای عقد قراردادهای اجاره ملک به اتباع افغانی یا اتباع خارجی در نظر گرفته شده‌اند. با رجوع به ماده ۶ این لایحه می‌توانید نکات قانونی اجاره دادن ملک به افغانی و سایر اتباع خارجی را بشناسید. این نکات به شرح زیر هستند:

  • طبق این قانون اتباع خارجی که قرار است ملک را از شما اجاره کنند، می‌بایست به طور قانونی وارد خاک ایران شده باشند.به هنگام عقد قرارداد اجاره ملک مستأجر باید پروانه اقامت در جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
  • ملکی که قرار است به اتباع خارجی به خصوص اتباع افغانی اجاره داده شود، نباید در محلی که تملک آن بر خلاف قوانین ایران است قرار گرفته باشد. در غیر این صورت اجاره آپارتمان به اتباع خارجی غیر قانونی شمرده می‌شود.
  • اجاره ملک به اتباع افغانی و سایر اتباع خارجی در ایران می‌بایست مطابق با آیین نامه‌های اجرایی باشد. فرقی ندارد که ملک برای سکونت یا انجام فعالیت‌های مختلف اجاره داده می‌شود، در هر صورت توجه به آیین نامه‌های اجرایی از شروط مهم اجاره ملک است.
  • مطابق با جدیدترین قوانین مربوط به اجاره ملک به اتباع خارجی قرارداد اجاره می‌بایست به طور کتبی و رسمی در دفاتر اسناد رسمی سرتاسر کشور تنظیم شود. در این موارد دفتر اسناد رسمی و مالک که مؤجر بر شمرده می‌شود، در طی ۷ روز موظف است اجاره نامه را به اداره اتباع ارائه کند.

کوچ کردن غیر مجاز تعدادی از افغانی ها از مرز

آیا اتباع خارجی میتوانند در ایران ملک بخرند؟

یکی از سوالات مهمی که شاید اتباع را درگیر سازد، این است که آیا اتباع خارجی میتوانند در ایران ملک بخرند؟ به طور کلی طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران خرید اموال غیر منقول توسط اتباع خارجی ممنوع شده است. به همین دلیل اتباع خارجی امکان خرید ملک قانونی در ایران را ندارند.

با این حال با توجه به یک سری شرایط ویژه و پس از درخواست اظهارنامه اگر این شرایط توسط وزارتخانه‌های کشور قبول شوند، افراد اتباع می‌توانند در ایران ملک خریداری کنند.

در مواردی دیده می‌شود اتباعی که به قصد تحصیل یا اشتغال یا به قصد دریافت خدمات پزشکی وارد ایران شده‌اند، به صورت قولنامه‌ای ملک را خریداری می‌کنند. این افراد می‌توانند ملک مزبور را به نام یک فرد مورد اعتماد که ایرانی است، خرید کنند. در رابطه با اجاره ملک به اتباع خارجی یا فروش ملک به این اتباع می‌بایست از خدمات موسسه حقوقی برهان خرد بهره‌مند شوید تا پس از فروش ملک یا اجاره ملک درگیر مسائل قضائی این امر نشوید.

آخرین تغییرات قانون اجاره ملک به اتباع خارجی

قراردادهای اجاره با اتباع می‌بایست به صورت کتبی و ‌رسمی در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسند. حداکثر مدتی که می‌توان برای اجاره ملک به اتباع افغانی در نظر گرفت، مدت ۵ سال است. پس از اتمام این زمان می‌توانید قرارداد اجاره را تمدید کنید.

باید اشاره داشته باشیم طبق آخرین تغییرات قانون اجاره ملک به اتباع خارجی مالک می‌بایست قرارداد اجاره را به اداره امور اتباع ارائه کند. همچنین حین بستن قرارداد اجاره یا حتی قرارداد فروش ملک توجه به اقامت قانونی اتباع اهمیت دارد‌. چرا که اگر قرارداد اجاره با اتباع خارجی بدون این که اتباع مجاز به حضور در کشور ایران باشند عقد شود، بنگاهی که این قرارداد را عقد نموده است می‌بایست پاسخگو باشد.

بی خانمان شدن تعدادی از بچه های افغانی

اجاره ملک به اتباع غیر مجاز

اجاره ملک به اتباع غیر مجاز از نظر قانون رسمیت ندارد. اگر این عمل غیرقانونی در بنگاه‌های رسمی عقد قرارداد اجاره انجام گیرد، بنگاه مورد پیگیری قرار می‌گیرد و امکان پلمپ این بنگاه وجود دارد. در صورتی که مؤجر و مستاجر اتباع قرارداد اجاره را بین خودشان تنظیم کنند و به بنگاه‌ها یا مشاورین املاک مراجعه نکرده باشند، قرارداد منعقد شده می‌تواند صحت کافی را داشته باشد.

شرایط و نکات اجاره دادن ملک به افغانی را بدانید

شما باید نکات و شرایط مهم اجاره ملک به اتباع خارجی را بدانید تا درگیر مسائل قانونی نشوید. طبق قانون عقد قرارداد اجاره ملک توسط اتباع خارجی نوعی توافق مهم بین موجر و مستاجر است که مستاجر آن همان تبعه خارجی هستند. این توافق از شرایط و قواعد خاصی که دارد، پیروی کرده و با جذب مجوزهای لازم منعقد می‌شود. اگر به مجوزها توجه شود، قرارداد اعتبار کافی خواهد داشت.

باید اشاره کنیم برخی از شرایط و نکات قانونی وجود دارند که برای پی بردن به صحت و اعتبار قرارداد اجاره ملک به افغانی می‌بایست به آن‌ها توجه داشته باشید. در غیر این صورت قرارداد اجاره عملاً باطل بوده و تاثیر قانونی نخواهد داشت. شرایط صحت قرارداد عبارتند از:

رضایت طرفین در عقد قرارداد

اولین شرط و نکته مهمی که برای عقد قرارداد اجاره ملک با اتباع خارجی باید به آن توجه داشته باشید، قصد و رضایت طرفین قرارداد است. بدین معنا که هر دو طرفین قرارداد می‌بایست رضایت کافی از انعقاد قرارداد را داشته باشند. رضایت طرفین شرط نافذ بودن قرارداد اجاره خواهد بود. در صورتی که یک قرارداد به واسطه اجبار و اکراه منعقد شده باشد، این قرارداد غیر نافذ تلقی می‌شود.

شرط اهلیت طرفین

از دیگر شروطی که برای افزایش اعتبار قرارداد اجاره ملک به اتباع به افغانی باید به آن توجه داشته باشید، اهلیت طرفین است. در اینجا سوال پیش می‌آید که اهلیت طرفین به چه معنا است؟! در واقع طرفین قراردادهای اجاره ملک می‌بایست افرادی عاقل و بالغ باشند. در غیر این صورت قرارداد منعقد می‌شود و از اعتبار کافی برخوردار نخواهد بود.

یک عدد ماکت خانی چوبی در کنار یک مرد در حال کشیدن نقشه

معین بودن موضوع مورد معامله

در اغلب قراردادهای اجاره موضوع معامله باید کاملاً واضح و مشخص باشد. در صورتی که مورد معامله برای طرفین ابهام ایجاد کند، این قرارداد رسمیت کافی نداشته و ابطال آن صحیح خواهد بود. فرض کنید مستاجر و مؤجر اجاره نامه‌ای را منعقد می‌کنند که موضوع اصلی این اجاره نامه یک واحد ملک با مشخصات نامعلوم است. افراد قانونگذار این گونه از قراردادها را معتبر نمی‌دانند و اگر این قرارداد درگیر قانون شود چندان اثری نخواهد داشت.

مشروع بودن جهت در قرارداد اجاره

آخرین شرط از شرایط اجاره ملک به اتباع مشروع بودن قرارداد است. هدف اتباع از اجاره ملک می‌تواند متفاوت باشد. با این حال طرفین می‌بایست قراردادی مشروع برای مشروع بودن جهت اجاره املاک تنظیم نمایند. برای مثال اگر یک یکی از اتباع قصد اجاره ملک برای راه‌اندازی قمارخانه را داشته باشد، این قصد و هدف باطل است و اجاره ملک به این افراد نیز ممنوعیت دارد.

همان طور که گفتیم؛ تنظیم قرارداد اجاره ملک به اتباع افغانی یک امر تخصصی است و به مهارت و دانش حقوقی بالایی نیاز دارد. در غیر این صورت ممکن است به طور مداوم با مشکلات حقوقی مواجه شوید. برای جلوگیری از بروز این مشکلات ضمن اینکه باید اطلاعات خود را در مورد اجاره املاک به اتباع بالا ببرید، نیازمند پرداخت حق وکیل ملکی و استفاده از خدمات بهترین وکیل ملکی خواهید بود.

اجاره ملک به اتباع؛ بررسی نکات و شرایط قانون عقد قرارداد اجاره

در این مطلب به بررسی نکات مهم و شرایط اجاره ملک به اتباع افغانی و اتباع خارجی پرداختیم. افرادی که قصد اجاره دادن ملک خود به اتباع را دارند، می‌بایست ابتدا از مجاز بودن حضور اتباع در ایران مطمئن شوند و به مدت حداکثر ۵ سال قرارداد اجاره را تنظیم کنند. باید توجه داشته باشید که صحت قرارداد مستلزم توجه به برخی از نکات مهم مثل رضایت طرفین مشروع بودن، معین بودن و شرط اهلیت هستند. در صورتی که اطلاعات کافی برای رسیدگی له دعاوی مرتبط با اجاره ماک به اتباع را ندارید یا قصد تنظیم قرارداد اجاره را دارید، می‌توانید از خدمات بهترین موسسات وکیل ملکی مثل موسسه حقوقی برهان خرد بهره‌مند شوید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *